Wijnkoelers 

Wijnkoelers

De meeste witte wijnen en mousserende wijnen dienen koel geserveerd te worden. De juiste temperatuur van de wijn brengt namelijk de smaak optimaal tot zijn recht. Dit heeft natuurlijk ook vaak met persoonlijke voorkeur te maken. Maar over het algemeen zijn er richtlijnen als het gaat om serveertemperatuur van wijn. Zo worden mousser...

Wijnkoelers

De meeste witte wijnen en mousserende wijnen dienen koel geserveerd te worden. De juiste temperatuur van de wijn brengt namelijk de smaak optimaal tot zijn recht. Dit heeft natuurlijk ook vaak met persoonlijke voorkeur te maken. Maar over het algemeen zijn er richtlijnen als het gaat om serveertemperatuur van wijn. Zo worden mousserende wijnen en Champagne op 8-10 graden gedronken, net zoals frisse, lichte droge witte wijnen. Wat vollere aromatische wijnen, zowel zoet als droog, worden iets minder koel gedronken. Op zo’n 10-12 graden.
Gekoelde wijnen zijn heel verfrissend maar de koeling verbergt ook een gedeelte van de smaak en het boeket. Dus hoe verfijnder de wijn, hoe minder koud hij gedronken hoeft te worden.
 
Sommige rode wijnen worden ook gekoeld gedronken. Zeker in de zomer kan een glas gekoelde rode wijn heel verfrissend zijn. De serveertemperatuur van rode wijn is afhankelijk van de hoeveelheid tannine in de wijn. Hoe meer tannine, hoe hoger de serveertemperatuur. Als de temperatuur van een rode wijn te hoog is, komen in de geur en smaak meer alcohol vrij. Zelfs de beste wijnen verliezen dan hun kwaliteit.
Daarom is het raadzaam om een rode wijn dus liever iets te koel dan te warm te serveren. Het begrip kamertemperatuur bestond al toen de gemiddelde huiskamer zo'n 5 tot 6 graden koeler was dan de kamers tegenwoordig. De komst van centrale verwarming heeft ervoor gezorgd dat de huidige kamertemperatuur op zo’n 22°C ligt. De juiste temperatuur voor wijn is dan ook 17°C.
 
De ideale manier om wijn op de juiste temperatuur te houden is natuurlijk met een wijnkoeler of koelemmer. In een koelemmer doe je ijsblokjes en water voor een optimaal resultaat. Er zijn zijn veel wijnkoelers die perfect op temperatuur blijven zonder ijs.
Wij hebben bij wijngeschenken.be twee uitvoeringen van een stijlvolle RVS wijnkoeler die allebei chique staan op elke tafel.
U kunt ook uw fles wijn in een van de wijnkoelers laten verpakken en zo verzenden als cadeau.
Meer
Er is 1 product.
4 Recensie(s)

Champagne koeler uitgevoerd in luxe RVS.

€ 14,50
Op voorraad
Toon 1 - 1 van 1 item