Wijnen

Er zijn 58 producten

Als het om wijn gaat, zijn er vaak rode wijn liefhebbers en witte wijn liefhebbers. Maar u hoeft niet te kiezen wat uw voorkeur heeft. U kunt namelijk van beiden genieten. Ook de vaste regel dat men rode wijn drinkt bij vlees en witte wijn bij vis gaat niet helemaal op. Sommige witte wijnen smaken uitstekend bij vlees en er zijn zelf rode wijnen...

Als het om wijn gaat, zijn er vaak rode wijn liefhebbers en witte wijn liefhebbers. Maar u hoeft niet te kiezen wat uw voorkeur heeft. U kunt namelijk van beiden genieten. Ook de vaste regel dat men rode wijn drinkt bij vlees en witte wijn bij vis gaat niet helemaal op. Sommige witte wijnen smaken uitstekend bij vlees en er zijn zelf rode wijnen die goed smaken bij vis.

Rode wijn

Op het gebied van rode wijn hebben we een aantal juweeltjes in huis. We zijn er bijzonder fier op dat we een aantal topwijnen kunnen aanbieden. Zo is er de Montresor Amarone della Valpolicella 2008. Deze Amarone wijn van een van de beste wijnhuizen van Italië, het wereldberoemde Montresor wijnhuis uit Verona is echt het pronkstuk uit ons assortiment. De Amarone is een karaktervolle wijn met een zachte maar volle, droge afdronk. Deze wijn heeft de smaak van rijp fruit en een kenmerkend bittertje van amandelen. Deze Amarone smaakt perfect bij rood vlees, koude voorgerechten en kazen en kan het beste geserveerd worden in grote wijnglazen zodat de wijn goed kan ademen. Het verhaal achter deze wijn is heel bijzonder. De Amarone wijn is bijna per ongeluk ontstaan midden jaren ’30 toen iemand een vergeten vat Recioto vond in een kelder. Door de jaren heen waren de suikers in de Recioto gefermenteerd tot alcohol. Wat als een ongelukje ontstond heeft er nog 50 jaar over gedaan om zich te perfectioneren tot de topwijn die het nu is. Bijna 100 jaar later mogen we spreken van het grote succes dat Amarone Giacomo Montresor heet. Minstens net zo bekend is de Ripasso. De Amarone en de Ripasso worden altijd in één adem genoemd. Het zijn dan ook beiden de topwijnen uit Italië. Deze Montresor Valpolicella Capitel della Crosara is een fantastische Ripasso die ook van het beroemde Montresor wijnhuis vandaan komt. Zo hebben we bij wijngeschenken.be voor iedere wijn liefhebber de juiste wijn.

Witte wijn

Bij wijngeschenken.be hebben we in ieder geval genoeg keuze zowel het witte wijn vlak als op de rode wijn afdeling. Bij de witte wijnen rekenen we voor het gemak ook even de mousserende wijnen zoals Prosecco en Champagne. Hier hebben wij een aantal zeer aantrekkelijke wijnen in het assortiment. Zoals een volle, zoete wijn zoals de Le Rocche Rosa dei Malatesti Dolce van het bekende wijnhuis Le Rocche uit Rimini. Dit is een heerlijke zoete, witte wijn afkomstig uit aromatische druiven. De typerende geur van Muskaat en de zachte, zoete smaak maakt dit echt tot een wijn voor de liefhebber. Verder hebben we een keur aan witte wijnen van het beroemde wijnhuis Montresor zoals bijvoorbeeld de Montresor Doricum Catarrato. Dit traditionele wijnhuis heeft op Sicilie rondom de plaats Salemi in de provincie Trapiani een nieuw merk opgericht onder de naam "Feudi di Sant'Eufemia". Dit wijnhuis kreeg als doelstelling een topwijn te maken van inheemse druivenrassen. Met deze handgeplukte Catarratto druif is een stro gele wijn met een groene reflectie gemaakt. Deze wijn is droog en vol van smaak en heeft een lange afdronk. Deze trots van Sicilië smaakt bij vele spijzen, maar natuurlijk ook als aperitief. 

Rosé wijn

Het rosé assortiment van wijnengeschenken.be is nog niet helemaal af. Het neemt niet weg dat wat we in ons assortiment hebben niet goed genoeg is, het tegendeel zelfs. We zijn er trots op om ons rosé assortiment aan u aan te bieden. Om met een knaller te beginnen kijken we naar de Brandvlei rosé, het unieke aan deze rosé is dat de wijn in Zuid-Afrika geproduceerd wordt. Zuid-Afrika is niet meteen het land wanneer je denkt aan wijn maar door de jaren heen hebben ze toch een handje gekregen van het produceren van wijn, met een positief resultaat. Dan adviseren we ook de Alex Fabi pinot grigio rosé, deze rosé is zo licht van kleur dat er een smaak explosie ontstaat tijdens het drinken. Door de heerlijke pinot gris druif is dit de perfecte rosé tijdens de zomer dagen.

Port

Port heeft een alcoholgehalte tussen de 18 en 20 procent, het is dan ook een versterkte wijn afkomstig uit Portugal. Deze typische zoete witte, rode of rosé wijnen worden vaak als aperitief of dessertwijn geserveerd. We hebben een prachtig wijnhuis dat heerlijke port levert. Dit wijnhuis heet Bulas. Onze Bulas wijnen zijn parels onder de port. We hebben alle varianten in huis gehaald, van Ruby tot Tawny en van 30 jaar oud tot LBV port (late bottled vintage)

Wijn uit verschillende afkomsten

Uit welk land een wijn komt wordt steeds meer naar gevraagd. De laatste jaren komen daar ook steeds meer landen bij. Wij van wijnengeschenken.be hebben een selectie van landen kunnen maken en kijken steeds naar nieuwe landen. Onze selectie op dit moment is: Italië, Frankrijk, PortugalSpanje en Zuid-Afrika. Deze landen staan vrij bekend om zijn wijnen en wij zijn altijd blij verrast met de kwaliteit van de geleverde wijnen.

Minder
Meer
Laat 1 - 24 van de 58 product(en) zien
Accepteren

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.