De Feudis, Primitivo Puglia IGT Uitbreiden

De Feudis, Primitivo Puglia IGT

Gerechten tip:

 Vleesgerechten

Meer details

€ 7,95

incl. BTW

Meer informatie

Over de wijn.
Deze wijn is een mooie volle robijnrode wijn met een neus vol van pruimen jam, drop, rood fruit en gedroogd fruit. De wijn is goed in balans.
Begin september worden de druiven voor deze wijn geplukt. Na het plukken worden de druiven ontsteelt, en zacht geperst. Daarna beginnen ze met de fermentatie en rijping. Ze worden gerijpt in roestvrijstalen vaten bij een temperatuur van 25-28 graden.

Advies bij deze wijn.
Voor optimaal genot van deze wijn moet je hem drinken op een tempratuur van 16-18 graden, in een lekker groot glas zodat er zuurstof bij kan komen. De wijn is een echte aanrader bij vleesgerechten.

Wijnhuis De Feudis
De afkomst van de familie Fabiano wordt vertegenwoordigd door de wijnen van De Feudis. Sergio De Feudis kreeg rond 1800 een dochter en zij trouwde met Franseso Fabiano. Hij is de grondlegger van de Fabiano wijnen. Samen vertrokken ze naar Venetië.Meer dan 100 jaar later besloot Fabiano terug te gaan naar de regio Puglia, waar het allemaal begonnen was. Hier ontstonden de Feudis wijnen, voortgekomen uit een samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, gewaardeerde vriend en bekende wijnboer uit Puglia.

Wijnstreek Puglia
Deze wijnstreek is de ‘hak van de laars van Italië’. Het gebied is relatief laag en is 400 km langs de Adriatische kust. Het gebied is opgesplitst in 2 delen, de eerste helft is vlak land en de andere bestaat uit heuvels.
In deze wijnstreek wordt veel verbouwd, olijven, granen, vijgen, tabak en nog meer. Veeteelt en visserij zijn ook van belang. Het is de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. 

Aan iemand Cadeau doen, dat kan !
Wilt u deze wijn aan iemand cadeau doen, dat kan. Wij zorgen ervoor dat het pakket bij de juiste persoon word afgeleverd. Er is zelfs een mogelijkheid om een persoonlijke boodschap mee te sturen geheel kosteloos.  Dit kunt u aangeven tijdens het bestelproces in het vakje persoonlijke boodschap bij pakket.

 

 

 

 

Specificaties

Biologisch Nee
Wijnsoort Rood
Land Italië
Inhoud (L) 750ml
Aantal flessen 1 Fles
Alcohol % 13%
Serveertemperatuur Rood 16-18
Accepteren

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.