Bier

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier Gouden Carolus wisky infused
Bier pakket

Bierpack tripel - 12x33cl

BCTR12F0017
€ 29,33
Dit bierpakket bevat 12 tripel speciaalbieren. Deze bieren zijn blond, bruin en amber. De meeste bieren komen uit België van verschillende microbrouwerijen.
€ 2,39
Schouwveger is een donker bier. Het heeft een mooie licht bruine schuimkraag. Het bier heeft verschillende lekkere aroma’s.
Bier pakket

Bierpack blond dikbuikjes - 12x33cl

BCBL12F0018
€ 27,68
Dit bierpakket beschikt over 12 unieke blonde speciaalbieren die elk een eigen verhaal met zich meebrengen. De bieren komen voornamelijk van allerlei microbrouwerijen uit België.
Bier pakket

Bierpack donker - 12x33cl

BCDO12F0020
€ 28,09
Dit bierpakket bevat 12 unieke donkere speciaalbiertjes. Deze bieren komen voornamelijk van allerlei microbrouwerijen in België.
Sloeber Belgian IPA is een blond bier waar de bitterheid aanwezig is maar niet dominant is. De vier hopsoorten – Citra, Magnum, Amarillo en Simcoe zorgen voor een frisse fruitige aroma en de smaak met toetsen van citrus en abrikoos. Sloeber Belgain IPA heeft een serveertempratuur van 6° alcohol percentage van 7,5%
Bier pakket

Bierpakket SchuppenBoer Tripel 10x33cl

BCTR10F0063
€ 23,13
Dit bierpakket bevat Schuppenboer, dit speciaalbier is door brouwerij Het Nest bedacht. Schuppenboer heeft een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 8,5%
€ 2,31
Fier, koppig en karaktervol zoals zijn grote broer, de Gentse Strop, maar tegelijk heel uniek door zijn rebelse temperament. De Rebelse Strop staat voor een koppig bier dat indruk maakt.
€ 2,31
Fier, koppig, karaktervol… Keizer Karel dichtte de rebelse Gentse ‘stroppendragers’ al deze eigenschappen toe. Wat geldt voor de Gentenaars, gaat ook op voor dit sterk blond bier.
Bier pakket

Bierpack gemengd 12x33cl

BCGM12F0016
€ 28,50
Een bierpakket met 12 unieke bieren die elk hun eigen verhaal vertellen. Dit pakket bevat 12 verschillende bieren en gaat van blond naar bruin, tripel tot witbier.
Bier pakket

Bierpack blond - 12x33cl

BCBL12F0019
€ 28,92
Dit bierpakket bevat 12 blonde speciaalbiertjes. Deze bieren komen voornamelijk uit België van verschillende microbrouwerijen.

Speciaal bier is sinds 1980 steeds meer in opkomst. Wat speciaal bier zo uniek maakt zijn de vele soorten, de verschillende smaken, de excentrieke namen en de verschillende uitstralingen. België is een groot favoriet als het gaat over het brouwen van de speciaal bieren. Vandaar dat Wijnengeschenken veel van haar bieren rechtstreeks uit België importeert. Door voortdurend naar de meest unieke speciaal bieren te zoeken heeft Wijnengeschenken.be ervoor kunnen zorgen dat zij een uniek assortiment hebben weten samen te stellen. De meeste speciaal bieren komen van authentieke microbrouwerijen uit België. Speciaal bier is in verschillende categorieën verkrijgbaar. Wijnengeschenken heeft de speciaal bieren in de volgende categorieën onder andere verkrijgbaar: blond, tripel, dubbel, witbier, donker, gemberbier, honingbier en nog vele andere soorten. Naast het los bestellen van de speciaal bieren is het bij Wijnengeschenken.be ook mogelijk om de bieren in pakketten, cadeaus en grote flessen van 750ml te bestellen. Hiermee kunt u iemand een heerlijk speciaal bier pakket cadeau geven. Wilt u liever de bieren voor uw zelf houden dan snappen wij dat helemaal! Speciaal voor deze liefhebbers hebben wij namelijk bierpakketten samengesteld waarin u, uw favoriete bier in grotere aantallen kunt bestellen. Zo zit u nooit zonder uw favoriete bier.

Blond

De meest bekendste en meest toegankelijke bier soort voor veel mensen is toch wel ‘blond’. Deze speciaal bieren staan bekend om haar frisse smaak met weinig hop. Een echte dorstlesser voor de warme dagen. Oorspronkelijk komt blond uit België, hier is het eerste blond bier lang geleden gebrouwen. De bieren hebben een licht gele kleur met een stevige witte schuimlaag. Onder de categorie blond bieren vallen ook: IPA, Tripel en Saison. Deze kunnen vaak ook een blonde kleur hebben.

Dubbel

Dubbel bier is een speciaal bier soort met een donker blonde tot donker bruine kleur. De speciaal bieren die dubbel genoemd worden hebben vaak een zoetere smaak die overeenkomen met koffie en karamel en is vaak minder bitter. Maar hoe wordt dubbel bier gemaakt? Door meer granen aan bier toe te voegen tijdens het brouwproces krijgt het bier meer suikers. Door deze suikers krijgt het bier een hoger alcoholpercentage. Het eerste dubbel bier is in 1856 op de markt gezet door de bekende bierbrouwerij: Westmalle. Sindsdien hebben vele brouwerijen een dubbel aan hun assortiment toegevoegd.

Tripel

Naast blond is tripel een erg geliefde biersoort. Ook hier is Westmalle de eerste brouwerij geweest die in 1936 voor het eerst een tripel bier op de markt heeft gebracht. Nu de dag van vandaag worden er overal tripelbieren ontwikkeld en ontdekt. Maar wat is een tripel bier eigenlijk? Tripel heeft een goudblonde kleur en is vaker een zwaardere biersoort. Door de zware bovengisting en de hergisting op de fles is een tripel zwaarder dan andere biersoorten. Door het toevoegen van suiker tijdens het brouwproces ontstaat er een alcoholpercentage tussen de 6% en 10%. Speciaal bieren kunnen het beste in een speciaal glas worden gedronken. Het perfecte glas voor een tripel bier is een kelkglas. Met dit glas en het inschenken in een vloeiende beweging komen de aroma’s vrij en kunt uiterst genieten.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.be gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.