Blond

€ 3,10
Na het succes van Biere Des Amis hebben de makers om de tafel gezeten en besloten een alcoholvrij bier uit te brengen. Nu kunnen ook de mensen die geen alcohol drinken het lekkere Biere Des Amis proeven.
€ 2,64
Het jongste lid van de Geneughten is het D'ends blond, een geboren klassieker. Een authentiek blond bier met een vleugje bitterheid doorschemert.
€ 2,93
De Poes blond is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong
De poes houblon is een Belgisch blond bier van hoge gisting wat neigt naar een ipa. het is een puur gersten bier met zacht bittere afdronk. 
€ 2,55
Dit ongefilterd abdijbier is verrassend licht en smaaktvol en hergist op fles. In de neus voeren hop, kruiden en citrus de boventoon. De afdronk is hoppig en droog door de dry hopping dat wordt toegepast aan het einde van het brouwproces.
€ 2,64
Fier, koppig, karaktervol… Keizer Karel dichtte de rebelse Gentse ‘stroppendragers’ al deze eigenschappen toe. Wat geldt voor de Gentenaars, gaat ook op voor dit sterk blond bier.
€ 2,64
De Hertenheer afkomstig van de brouwerij Het Nest is een volmondig blond bier. Dit speciaalbier is heeft een mooi en krachtig hoparoma met een fris fruitig karakter.
€ 2,93
Klootzakske heeft zijn naam te bedanken aan een vrienden weekend. Door de organisator werd voor dit weekend een biertje gebrouwd met de naam Klootzakske. Klootzakske is een pittig moutig blond bier met bittere afdronk. Klootzakske heeft een serveertempratuur van 6 – 7° en een alcohol percentage van 7,5%.
€ 3,10
Papegaei is een heerlijk sterk blond bier. Het bier heeft een hoge gisting en een hergisting in de fles. Verder is het bier ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Hierdoor heeft het bier zijn krachtige honing en abrikoos smaak gekregen. Papegaei komt van de brouwerij: Verstraete
€ 2,64
Fier, koppig en karaktervol zoals zijn grote broer, de Gentse Strop, maar tegelijk heel uniek door zijn rebelse temperament. De Rebelse Strop staat voor een koppig bier dat indruk maakt.

Blond wordt gezien als een speciaal bier dat voor veel mensen toegankelijk is. Door de frisse smaak en weinig hop zijn dit echte dorstlessers. De naam blond komt voornamelijk door de lichte gele kleur van het bier. Officieel komt blond bier uit België. In België is blond namelijk voor de eerste keer gebrouwen. Er zijn verschillende soorten blond bier: IPA, Tripel en Saison. Een blonde IPA wil zeggen dat dit bier een hoge bitterheid heeft en dus ook meer hop. Een IPA hoeft niet altijd blond te zijn, amberkleurige IPA bieren bestaan er namelijk ook. Echter komt in Nederland en België voornamelijk blonde IPA’s voor.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.be gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.