Tripel

Rijke tripel van de oudste brouwerij van onze zuiderburen. Brouwerij Roman brouwt al sinds 1545. Dat zijn heel wat jaartjes ervaring. En dat proef je ook: complexe smaaklagen van granen, coriander, Curaçao-schil en Belgische hop. Dat resulteert in een kruidige en volle tripel.
€ 2,64
Dit abdijbier is sterk blond en hergist op fles. Het geurt naar citrus, perzik, ananas, nectarine en kruiden. Hop en mout strelen de smaakpapillen, beide mooi in balans. De aanzet is lichtzoet, de afdronk pittig tot pikant.
€ 2,93
Tripick 8 is een Belgisch Blond en wordt ook wel de grote broer van de Tripick 6 genoemd. Dit bier wordt gebrouwen in Brouwerij Les 3 Fouquets.
Bier pakket

Bierpack tripel - 12x33cl

BCTR12F0017
€ 33,71
Dit bierpakket bevat 12 tripel speciaalbieren. Deze bieren zijn blond, bruin en amber. De meeste bieren komen uit België van verschillende microbrouwerijen.
Dit bierpakket bevat 12 tripel speciaalbieren. Deze bieren zijn blond, bruin en amber. De bieren komen uit België van verschillende microbrouwerijen.

Tripel bier is erg gewild de laatste jaren. De eerste Tripel is door de brouwerij Westmalle in 1936 in het leven geroepen. Sindsdien worden tripel bieren in verschillende landen gebrouwen. Maar wat is tripel bier eigenlijk? Tripel is een zwaarder biersoort. De algemene kleur voor een tripel bier is goudblond. Door de toevoeging van suiker heeft een tripel bier een alcoholpercentage tussen de 6% en 10%. Kijkend naar het brouwproces van een tripel bier, dan heeft een tripelbier een zware bovengisting gehad met daarbovenop een hergisting in de fles. Om van een tripelbier optimaal te kunnen genieten is het van belang om het bier in een kelkglas met een vloeiende beweging in te schenken.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.be gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.