Dubbel

€ 2,64
Kruidig en fruiten, volmondig en evenwichtig. Zo laat dit donkere abdijbier zich gelden, hergist op fles. Je ruikt zoet fruit en ruikt en proeft karamel, gebrande mout, bittere chocolade, koffie, alcohol en hopbitter tot in de droge afdronk. Alles is mooi in balans.

Hoe ontstaat dubbel bier? Tijdens het brouwen van dit bier wordt er meer graan toegevoegd. Door meer graan toe te voegen krijgt het bier meer suikers, wat weer resulteert in een hoger alcoholpercentage. De Brouwerij die het eerste met een dubbel bier op de markt kwam was Westmalle. Tussen zijn trappisten bieren is in 1856 het eerste trappisten dubbel bier op de markt gekomen.

Een dubbel bier is te herkennen aan de kleur van het bier. Een dubbel bier zit tussen een donker blonde en donker bruine kleur. Daarnaast is een dubbel bier vaak zoeter van smaak, minder bitter en smaken die overeenkomen met karamel en koffie.

Via Wijnengeschenken kunt u gemakkelijk uw favorieten speciaalbier bestellen. Gemakkelijk vanuit thuis iemand verrassen met een uniek biercadeau of uzelf verwennen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.be gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.