Italiaanse pracht wijnen: Italië is een van de belangrijkste wijnproducerende en -exporterende landen van de wereld. Met een productie van ongeveer 53 miljoen hectoliter wijn per jaar is Italië één van de allergrootste wijnproducerende landen ter wereld. Algemeen In ieder deel van het land wordt wijn geproduceerd. Daardoor kan de indeling in wij...
Italiaanse pracht wijnen: Italië is een van de belangrijkste wijnproducerende en -exporterende landen van de wereld. Met een productie van ongeveer 53 miljoen hectoliter wijn per jaar is Italië één van de allergrootste wijnproducerende landen ter wereld. Algemeen In ieder deel van het land wordt wijn geproduceerd. Daardoor kan de indeling in wijnregio's van Italië samenvallen met de normale indeling in regio's van het land. Hierom worden er diverse wijnregio's onderscheiden, die op hun beurt ook weer in kleinere regio's zijn opgedeeld. Ongeveer 18% van alle wijn die wereldwijd geproduceerd wordt is afkomstig uit Italië en 30% van alle Europese wijnen komt uit dit land. Desondanks is slechts 8% van de wijnen, die door Nederlanders gedronken worden, Italiaans. Doordat het land verschillende klimaten kent, koeler en continentaler in het noorden, en warmer in het zuiden, zijn er grote verschillen tussen de wijnbouw van diverse regio's. Het land kent een grote verscheidenheid aan druivenrassen. De belangrijkste, de sangiovese, heeft met 71.000 hectare nog steeds een aandeel van minder dan 10% van het totaal. Speciale wijnsoorten Speciale Italiaanse wijnsoorten zoals lambrusco en vermout zijn zo bekend, dat zeer veel mensen die weinig verstand van wijn hebben ze wel kennen. De recioto della Valpolicella (uit Veneto, Noord-Italië) en de vin santo uit Toscane zijn speciale wijnen. Na het oogsten worden de druiven een tijd uitgespreid op een laag stro. Door het drogen neemt de concentratie suiker en smaakstoffen in het nog aanwezige sap toe. Deze wijn zal zoet maar ook rijk van smaak zijn.
MinderMontresor Amarone traditioneel op hoog niveau. De trots van Italië. Gerechten tip: Vleesgerechten
lekker bij oude kazen. lekker bij gebraden vlees.
gerechtentip. eiergerechten. Visgerechten. lichte voorgerechten Kipgerechten.
Gerechten tip: Visgerechten gevogelte. voorgerechten Eiergerechten.
Deze flessen hebben een dubbel schuif etiket waar je volgens de Italiaanse traditie een boodschap op kunt meegeven aan de wijn voor de ontvanger. Gerechten tip: Kaas
Gerechten tip. gerijpte kazen. Gegrild vlees. gegrild gevogelte
Afkomstig van het Wijnhuis van Montresor uit Verona. Dit beroemde, traditionele wijnhuis heeft op Sicilie rondom de plaats Salemi in de provincie Trapiani een nieuw merk opgericht onder de naam "Feudi di Sant'Eufemia". Gerechten tip: Pasta
De Ripasso. Van het wijnhuis van het jaar 2010. Gerechten tip: Pasta
Hartige voorgerechten. Wild/Rood vlees. 91 Parker punten.
Een echte top wijn, met een prachtige award de Gilbert & Gallaro International competetion 2016. Tips: Gilbert & Gallaro International competetion 2016. Wild/Rood vlees. Pittige voorgerechten.
Een rijk karakter dat ontstaat door het rode fruit dat er in deze wijn zit.
Loading...
Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.