Mousserende wijn

Er zijn 4 producten

Mousserende wijn

Mousserende wijn of schuimwijn, in de volksmond ook wel bubbeltjeswijn, is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van rode wijn en rosé. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt. Er is veel versc...

Mousserende wijn

Mousserende wijn of schuimwijn, in de volksmond ook wel bubbeltjeswijn, is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van rode wijn en rosé. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt. Er is veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet.

Een fles mousserende wijn moet rustig worden opengemaakt, anders spuit een groot deel van de wijn uit de fles.

Types Mousserende wijn
Champagne is de bekendste mousserende wijn. Alleen wijn uit de wijnstreek de Champagne mag officieel de naam champagne dragen. Maar er zijn meer hoog gekwalificeerde mousserende wijnen. In Franstalige landen worden deze aangeduid met crémant. Hiervan zijn er verschillende soorten.
Frankrijk > Champagne
Italie > Prosecco, Asti, Spumante en Lambrusco
Spanje > Cava
Duitsland > Sekt

Minder
Meer
Laat 1 - 4 van de 4 product(en) zien

Filter by:

Accepteren

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.